torsdag 1 december 2011

Är det någon som drunknar? ehm, nej. Det är Lillsveds-elever som tränar Livräddning.

IP klassen började dagen med vår mindre-långe-bror Rauno. Fick se en gammal 90-tals film (antagligen VHS. Åh, kära VHS) där de visade hur dem lär ut barn att simma i Australien? (Inte säker på land men aja, det var ett annat land!). Vi fick även verktygen om vi skulle vilja starta en egen simskola i framtiden!

Sportsmangemant efter lite fika i magen. Planeringen för sportlovet 2012 är i full gång och alla jobbar för fulla puckar för att få allt i rullning.

Tillbaka till badhuset. Att känna lukten av klor, kalla fötter emot kaklet, kalla bassänger (förutom lilla bassängen och bubbelpoolen). Två 40-minutare simskola. Första lektionen i vanlig form är allt kaos. Det är ett under att vi kan hålla en så bra stämning och koll ändå. Särskilt när badhuset har bestämt att det är vattengympa den lilla 40 min vi är där också. Andra gruppen är lite lugnare, då när man har kommit in i simlärarrollen!

Avslutar alltid med lite egen träning. Ska man lära ut så måste man kunna. Kunskap är makt.
Idag stod livräddning på schemat. Rädda din kompis, få upp den på bassängkanten, få in den i livbojen, bogsera 25 m. Många skador pga. den äckligt knottriga hårda (den vita delen) bassängkanten.

/peace&love, Mickan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar