tisdag 25 september 2012

Nu är det höst...

... och det märks tydligt både på vädret och på oss. Idag har klassen, som vanligtvis är en mycket sprallig och lekfull klass, varit sega och trötta. Men utbildningen stannar inte upp för det! Igår hade vi friidrott halva dagen och fick prova på de flesta sprint- och hoppgrenarna. Kul var det, trots höstblåsten och diverse sjukdomar och skador.

Hannah, Carro och Emil på friidrottsplatsen.
Idag däremot hade vi barnidrott. På barnidrotten får vi pröva på olika lekar och spel som passar barn och ungdommar upp till högstadienivå. Tanken är att vi som idrottspedagoger ska ta med oss det vi lär oss om barn, till de situationer då vi själva kommer stå som ledare över en barngrupp. Allt vi lär oss och gör är redskap till vår egna individuella verktygslåda, som kommer se olika ut för alla, beroende på hur man själv tolkar och nyttjar kunskapen. Kul har vi i varje fall alltid på dessa lektioner - man blir aldrig för gammal för att leka!
Skön anatomilektion...


Vår sista lektion idag var anatomi - ett mycket tungt ämne enligt många. Det är många nya ord och begrepp på samma gång. Mycket nytt att lära sig på så kort tid. Men vår lärare Ingrer lät oss ha massage de sista 20 minutrarna! Hon hade en turbogenomgång om hur man på bästa och skönaste sätt masserar nacke och övre rygg. Jag tror halva klassen somnade...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar