fredag 21 september 2012

Oj oj oj vilken vecka del 2

Igår var jag och min älskade klass på den omtalande hajken! Alla hade olika förväntingar och tankar om hajken. Många ororade sig över kylan, andra över toalettbesöken.... Men en sak kan jag säga att vi alla var eniga om; det blev jäkligt bra tillslut! Vi alla kom hem trötta, men väldigt nöjda.


Vårt fantastiska vindskydd!

Det började med att vi från innan blivit indelade i ansvarsgruppen. Några skulle ta hand om middag, andra frukost och lekar, andra myset runt brasan och några fick äran att diska. I dessa grupper skulle vi gå till lägerplatsen som låg ca 7 km bort. När vi kom fram tog alla initiativ direkt för att få det så trivsamt som möjligt. Några började leta och såga ved, andra byggde vindskydd.

Trevligt på hajken!

Några hade redovisning om allemansrätten!
Middagen blev lyckad! Kyckling och ris bjöds det på i kvällsolen och det verkade som att de flesta negativa tankarna om hajken hade försvunnit. Kylan var ju ett faktum, men på något märkligt sätt var det nästan lite mysigt att sitta där lite småfrusen vid elden och äta gott med fina människor.

Under kvällens gång hann vi leka lekar, bl.a. den gamla goda "klädstrecket" som var väldigt lockande när solen gått ned och alla var frusna... Men roligt blev det såklart ändå, trots kylan. Där stod vi, många halvnakna, och kände att detta är inte något man i vanliga fall gör med en grupp man bara känt i fyra veckor...

Det trevliga fortsatte inpå småtimmarna. Vi grillade korv och marshmellows, pratade om allt mellan himmel och jord. Nästan så att man glömde bort att det var kallt och mycket småkryp.

Mysklassen! (- Johannes)


Hemåtfärden gick långsamt, trots att vi tog en kortare väg. Många av oss hade inte fått mycket sömn, vissa ingen alls, så att gå en långpromenad var kanske inte det som stod högst upp på listan. Oavsett var det en uppfriskande promenix och det var skönt att komma hem och känna att det var okej att lata sig lite.

Till sist vill jag säga att det var det en helt underbar hajk... Det kan tyckas lite överdrivet, eftersom att det "bara var en hajk", men det är galet vad lite bra sällskap, vacker natur och frisk luft kan göra med oss människor!

Stor kram till klassen! <3


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar