onsdag 3 oktober 2012

Gott & blandat

Helcoola Lillsvedare som dansar till "Vi é förortsungar"
På onsdagen den 26 september hade vi en gammal Lillsvedselev på besök. Hon lärde oss att dansa och röra sig till musik med redskap. Lillis, som vår danslärare hette, hade lagt upp ett jättebra och roligt schema över fyra st olika danser som vi skulle lära oss. Dessa har vi sedan använt både på oss själva men också på några grundskoleelever (bra jobbat Sophie, Carro och Eivind som var i väg och lärde ut danserna!). Dock verkade det som att vi tyckte att det var roligare att dansa än vad högstadieeleverna tyckte.... Oavsett hade det varit väldigt givande med nesöken från gamla Lillsvedselever. Vi har mycket att lära från de som har varit i den situation som vi är i nu. För vem vet bättre hur det är att vara elev på en idrottsfolkhögskola än någon som varit det? Särskilt bra är det att möta f.d. elever som har varit ute i arbetslivet efter Lillsved eftersom att de vet vad som krävs av en när man är klar här.Sophie taggar E-FIT!
Vi på Lillsved fick chansen att uppleva Gymnastikens dag 27/9 tillsammans med Svenska Gymnastikförbundet som var på besök. Hela torsdagen var fullspäckad med aktiviteter som våra gäster stod för. Gruppvis fick vi testa på barnidrottslekar, e-fit (effektiv, funktionell, intensiv träning) samt ett typiskt träningspass för en gymnast. Väldigt tungt för kroppen, men väldigt kul! Vi fick även prova på att hoppa trampets och göra olika gymnastiska rörelser.

Dagen var lärorik och spännande och gick med en väldig fart! Man var lagom mör i kroppen när dagen var slut och det var skönt att gå hem och vila på kvällen.

Taggade på barnpingis

Grabbarna leker med "hundarna"
Även Fredrik, eller Figge som jag vill minnas att han kallades, är en gammal Lillsvedselev som har mycket erfarenhet inom barnidrott. Han kom hit och visade oss övningar man kan göra med de allra minsta barnen. Så istället för att t.ex. spela badminton med den vanliga "fjäderbollen", kan man ha en ballong, eller spela pingis med händerna istället för med ett rackett osv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar