tisdag 13 november 2012

BLACKMINTON!

En dag för ett par veckor sedan fick vi prova på, jag vågar säga, eb av världens roligaste och häftigaste sporter - BLACKMINTON! Kort och gott är det samma princip som i badminton, med fjäderbollar och racket, fast man spelar i mörker.

"Jaha.. I mörker? Hur går det till" undrar ni då. Jo, det ska jag säga er; att hemma på min gata i stan, där bor det en fru och har inga lampor tända - OCH DET TYCKER HON ÄR SKÖÖÖÖNT! Nej, skämt åsido. Vi spelar i mörker, fast med UV-lampor som lyser.

Matcherna går inte till på samma sätt som i vanlig badminton. Man spelar nämligen inte över nät, utan kör då över UV-lysrören som står som en pyramid i mitten av banorna. Banorna ser ut som på bilden till höger. Man spelar då som sagt över "pyramiden" mot de som står i banan parallellt med din. Man spelar en mot en eller två mot två. Bollarna man spelar med lyser i mörkretm och lika så gör spelplanen samt spelarna! I alla fall om man målar sig själv i några coola färger som vi gjorde...Såhär såg det ut när vi i IP fick testa på den här väldigt speciella sporten.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar