måndag 28 januari 2013

Dagboken V.42

 
 
Hej Alla Genier!
Den här veckan har vi haft en vecka med fokus på funktionsnedsättning. Vi började med bollsport i hallen med hela skolan. Vi spelade basket med en arm, innebandy utan armar, fotboll med ett ben och volleyboll sittandes. Mycket kul. Sen hade vi en stund i dom grupperna vi valt, man kunde vara foto, dans, skriva, skapa, musik och dans. Sen på måndag E.M fyllde vår älskade skola 75 år. Gymnasikförbundet var där och hade uppvisning, vi elever spelade up en modern Romeo och Julia där Marre och Emil knep huvudrollerna, Oscarsstatyett till dom! Sen var det en kör med isabell i spetsen, jättefint! Sen blev det fin galamiddag och alla var snygga!
Veckan fortsatte med intressanta föreläsningar. Vi har fått höra om hur det är att jobba med funktionshindrade, hur det är att vara anhörig och hur dte är att leva med en.
Vi har fått prova på att ha ett, blind, döv, stum eller rullstolsbunden. Vissa fick flera vissa fick inget och vissa fick assistera. Man kan även göra som huvud TTF:are och köra på en döv leder en bild. Det gick det med förutom en och en annan krock. Vi fick även testa på blindboll, rullstolsbasket och judo. RASTA; RSATA; RASTA!
På fredagen var det dags för alla grupper att redovisa sina projekt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar