fredag 3 maj 2013

Dagboken V.11

Hej Dagboken!

Vinterveckorna is on! Måndagmorgon, med 114 kg (var) packning tar sig några trötta med alltid lika snygga IPare sig ner till bussen som går till Slussen. Efter - mycket om och men , tappade spadar, medslagna folk på tunnelbanan efter svingande  skidfodral, är vi ÄNTLIGEN på tåget med Vemdalen! Efter antal timmar med förbipasserande skog och första pranket ( martin och... det finns fortfarande ingen cafevagn på lilla tåget) är vi framme på Vargen!

Dag 1 - Vilken dag! Team Norrpan ( bäst ), team Mjölby och team Ung och Bortskämd tar sina första skidtag. Vi gick upp för fjäll, ner för fjäll. på skrå, på skoter-led, på isig snö, i djup snö och allas favorit.. i Helvetesdalen! Det tyckte många var härligt och mysigt! Så pass härligt att vissa (Filip) ville somna in och/eller slå nån. Två andra i team U&B tog ist bussen hem efter lunch ( läs Isabell och Sophie ) . Trotts Filips hat mot att gå på tur bestämde han sig för att fortsätta. det började med en knappliftstur som var citat "Så jävla trevligt"  =) Annars bestod väll dagen mycket av "only the dead fish" och Ingers berömda "get over it"

Dag 2 .....
Det var inte min tur att skriva så jag tackar för mig där / Carro

Extra inlägg.
Mycket kul hände under veckorna i fjällen. Måndagen gick mest åt att resa upp till Vemdalen och boendet Vargen. Tisdag - Fredag var vi ute på tur hela dagarna. Vi hade en sådan fantastisk tur med vädret. Lite blåsigt någon dag bara, men annars så sken solen på oss och många roliga historier att berätta för barnbarnen i framtiden. Jag tror fler än jag ville dö av både rädsla och skratt under veckan, men att fått dela den här upplevelsen med er i klassen är något som jag sent kommer att glömma. Det var inte fjället, utsikten, den goda maten eller de sköna sängarna ;) som gjorde veckan. Utan det var ni, ni är grymma! Tack för en fantastik vecka!

Lördagen hoppade vi på bussen som tog oss till Bydalen. Där tog några av oss en ledig dag och mös i solen. Andra kunde inte vänta på att få åka lite utför. På eftermiddagen kom resten av skolan upp och gjorde oss sällskap. Sedan blev det utförsåkning i de fyra olika grupperna, grön, blå, röd och svarta. Det bildades även några mellan grupper så som supersnabba röda gruppen och särgruppen. Vi spenderade sedan söndag- lördag i dessa grupper där vi i olika takter fick lära oss grunderna i hur man åker utför. Två dagar blev rätt speciella för oss i IP då de övriga klasserna var ute på tur och vi fick leka av oss ensamma med Pepe och Snygg Gustav i backen. Några passade på att prova att åka lite brända eller Offpist. Medans många av oss hängde som flugor runt häst....  på Pepe för att får lite personliga tips att träna på.

Kan även meddela så här efteråt att det blev en del prank under veckan i Bydalen som vi håller för oss själva. ;) vi hoppas att nästa år IPare för denna tradition vidare.

Lördag efter lunch satte vi oss på bussen tillbaka till Stockholm och Lillsved. Tack för dessa två underbara veckor alla IPare, HCare, HILare och lärare!

Puss på er från bästa Mary!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar