måndag 20 maj 2013

Dagboken V.20

OS ringarna vajar i flaggstängerna och namnkända personer sitter i vårt klassrum, använder vårt gym, äter vår mat och skiter i våra toaletter. Herre gud vad häftigt!!! Inte trodde Hannah att hon skulle spela fotboll med Anja Pärson, Carro att hon skulle fika med Björn Ferry eller att Charlotte Kalla ville ta kort med Marre. hmm... Kanske var tvärtom.
Lektionsmässigt började vi med att sparka lite boll med Carro och My uppe på IPen. Som tidigare var vi alla proffs. Resten av dagen var vi på ett litet märkligt och underligt ställe, nämligen i HCs klassrum. Kände mig inte hemma och luften gjorde mig sömnig. Skyller helt på HC att jag blundade lite för mycket under filmen Charoits of fier.

På tisdagen väntade det omtalade äventyret med Rauno. Tyvärr var inte vädret på vår sida. Det öste ner och kläderna, samt humöret var genom sura på några av oss. Efter att vi gjort tre samarbetsövningar fick vi frågor under fikan. Lätta eller svåra? En promenad ut i skogen och där blev det grillat till lunch och nästan skogsbrand. När solen lagom tittade fram var vi mätta och belåtna. Nu skulle vi ut och leta efter färggaser och akta oss för terrorister. Några tips till nästa års elever.
1. Göm er inte precis vid stigen bakom ett träd.
2. Ser ni terroristerna, spring fort!
3. Den vita linan är oftast närmare än ni tror, bakom er.
4. Skratta inte!
5. Använd en uppmärksam person som spanar när ni läser kartan.
6. Akta er för rötterna, de kan orsaka blod och tårar.
PS. Terroristerna pratar inte ett annat språk ;)

Onsdag en ny Caooos dag. Näääää! Den spenderade vi med CAS ute på tennisplanen och gräsmattan. Kub, Boul, tennis, stavgång och minfältet aka pirayan/hajen. Ska inte glömma den oförglömliga uppvärmningen som My och Martin stod för. Mest skratt uppstod när vi hade typisk svensk stafett med potatis, säckhoppning och norskfylla. =P Under brändbollen   fick inte bara några från CAS visa sina talanger. Robin slog bollen mer än en gång över staketet och Ellen slagträt bak i grishuset. En lyckad dag trots allt, med många röda näsor på kvällen.

Torsdag, Sovmorgon!!! Eller rättare sagt, massa tid för studier. Vi fick gräs till lunch , eller nej vi fick äta lunch ute på gräset. Efter gräset förvandlades vi till fotbollsproffs igen under hela eftermiddagen. Carro summerade det hela med att vi var svårare att leda än barnen på sportlovet. Vet inte hur vi ska tolka det. Vet bara att Martin inte kunde träffa mål, att vi är ur usla på att hoppa på ett ben. Leffes tredje släpade tydligen lite för mycket. Att Henka tyckte vi ar den bästa klassen någonsin på fotboll. Vi tar det inte som ironi!

Fredag och några vänner till Astrid Lindgren var på besök. Som tur var så var det samma dag som särskolan kom och hälsade på. Bra uppstyrt av Veronica och Ellen! Fyra olika stationer där Emil i Lönneberga, Karlsson på taket, Pippi Långstump och Ronja Rövardotter väntade på barnen och hjälpte dom genom sammarbetsstationerna. Barnen var nöjda och även vi! Mycket kärlek i luften, samt ett och annat påstående om att Emil i Lönneberga var 2013 största bluff!!??

Puss återigen från Mary och Ellen!!

Ronja och Pippi!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar