torsdag 12 september 2013

11/9 2013 - Kajakutflykt!

Igår stod kajakutflykt på schemat, dock bara i halvklass. Den andra halvan myste med Anne och hade drama medans vi kämpade med paddlingen ute till havs.

Vi började dagen med att bré en extra macka vid frukosten för att kunna fylla på energiförådet vid vår slutdestination. 8:50 stod vi , elever, redo och taggade nere vid vattnet med våra kajaker när vi såg Henka springades mot oss. Jaha, se där ja, där kommer han och är lite halvt försenad. Score! 1-0 till oss.

Vi blev tilldelade en varsin karta och min personliga reaktion när jag såg denna var "herre min Gud, hur ska detta gå egentligen?" men det visade sig att vi hade ett par riktigt duktiga kartläsare i klassen och alla kom fram till slutstationen utan några krusiduller, eller ja, nästan alla iallafall. Rasmus tappade sin paddel och räckte sig liiiiite för långt åt det hållet paddeln hade flutit iväg åt och vipps, så hamnade han i plurret. Men Henka kom till undsättning och alla inblandade (Rasmus) kom till rätta utan några skador.

Vi blev även indelade i två olika grupper för att vi inte skulle virra omkring alldeles för mycket, men det slutade med att grupperna röstade ut vissa medlemmar istället och ingenting blev som det egentligen skulle varit.

Men efter mycket tjatter och ofrivilligt badande kom vi fram till vår lilla ö. Väl på denna tog vi fram våra mackor vi tagit med oss och fikade lite, vissa badade medans andra bara hade det gott i solen.

På hemvägen gick färden lite smidigare. De flesta var trötta och hungriga, så jag antar att samtliga hade ett och samma mål och det var att ta oss hem så fort som möjligt för äta lunch och för att få pusta ut.

Men annars en riktigt rolig dag tillsammans med goda kamrater som vi antagligen sent kommer att glömma!


/Emmy, IP.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar