onsdag 16 oktober 2013

Finfina lärare!

Om det är något man har gott av på Lillsved så är det bra lärare! Och bäst av alla är ju såklart IP´s egna lärare: sir Pepe och mr Henka! Varje dag så bjuder de på råd, tips och skratt, men framförallt 100 % kompetens. De har ju sina egenheter, och vi kan ju bara gissa vilka ikoner de kommer vara när vi slutar i juni...

I alla fall: även gamla hästar blir äldre. Den 7 oktober och den 14 oktober fyllde Pepe och Henka 25 år respektive 22 år, och självklart skulle de firas på bästa sätt.


Det började på söndagskvällen, med en massa kladd uppe i Rektorsvillan. Två fina tårtor blev det: en med texten "grattis pappa 25 år" och en med ett skelett på. Kopplingen är klockren: enligt Pepe är vi hans barn, tvärtom är han allas vår fader. Pepes specialområde är anatomi och sånt krångligt stuff, därav skelettet omringat av 25 mini-skallar = hans 25 söner och döttrar.När morgonen kom stod hela kalssen utanför handikappingången, och gick sjungandes in i klassrummet när Pepe kom i den vanliga vägen. Glad blev han. Rörd blev han. Mätt blev han. Socker-hög blev han. Lyckat!


Herr Henka däremot fick lite annorlunda firande... Under de 7 veckor som gått har han kommit med små tips om bus till oss. Är man bra på att hitta på bus bör man räkna med att få tillbaka tänkte vi, och försökte tänka på något som inte skulle resultera i extra fys för oss.

Kl 23.08 på söndagskvällen stod 5 lite nervösa tjejer utanför Huset med stort H. Har Henka superhörsel? Skulle han vakna? Sover han ens någonsin??? Ballong efter ballong hängdes upp: på dörrhandtaget, i staketet, i träden, på garaget. När tjejen-som-inte-får-följa-med-nästa-gång smällde en ballong stannade tiden. Men ingen Henka kom ut i morgonrock med ett casting-spö som vapen..

Totalt 50 ballonger hängdes upp från Huset till Lillsved, där det hela avslutades med skyltar på och i Herrgården. Tjejen-som-aldrig-mer-får-låna-Måns-bil hade yttepytte-lite problem med kopplingen. De som stod utanför bilen har i efterhand bekräftat att röken som kom ur avgasröret var kolsvart, att det nästan såg ut som om det skulle börja spruta eld och att den underbara lukten av bränt gummi spred sig över Herrgårdsplan. Burn out á la Lillsved kl 01.00...


Henka blev i alla fall glad! Såhär i efterhand skulle vi kanske sagt "i en av ballongerna har vi lagt din present", så att vi slipper åka och ta ner dem ikväll igen.. Nej men det viktigaste är att han blev glad och kände sig uppskattad!

Våra fina lärare!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar