onsdag 30 oktober 2013

Höstlov på intåg!

Har man roligt så går tiden fort, och den första milstolpen på Lillsved är nådd: period 1 är över, och höstlovet är på G!

v. 44 är en lite annorlunda vecka för oss i IP: Henka stack till varmare breddgrader, och vi är själva kvar med en massa schemabrytande aktiviteter! Veckan har innehållit en heldag badminton med världsmästaren Martin (eller var det Östersundsmästaren? Beror på om man frågar honom eller någon annan)! Roligt var det. Kul var det. Spännande att sikta på varandra var det. "Slå antingen så långt ifrån motståndaren som möjligt, eller rakt i bröstet" --> i bröstet it is!

För vissa av oss var måndagskvällen en stressig upplevelse: på tisdagen skulle det stora äventyret hållas - Lillsvedskampen! 3 av oss i klassen hade planerat en heldag utomhus med klassen där de i olika lag skulle mäta sig mot varandra i orientering, smarthet, snabbhet och samarbete. På måndagskvällen köttade vi i planeringsgruppen omkring i skogen och släpade medicinbollar i spöregn och kolmörker..

Allt som allt blev det en väldigt lyckad dag, tyckte i alla fall det blåa laget som knep hem priset - en godis- och fruktkorg!


Dagen började med att klassen blev indelade i två lag, rött och blått, innan de fick ledtråden till deras första station. Sedan följde några timmar med klurande på ledtrådar var nästa uppdrag fanns, och utförande av olika grisiga uppdrag.  Misslyckades laget med ett uppdrag fick några personer sättas i fängelse (= en påslagen bastu), och lagen kämpade verkligen stenhårt! De sprang uppför punkt 42 med medicinbollar, de löste kluringar, de svarade på oväntade frågor om våra lärare m.m. m.m.För vissa var det droppen som fick bägaren att rinna över när de skulle fylla en hink med sjövatten med hjälp av avklippta PET-flaskor. När de upptäckte att det även var hål i botten av bägarna langade en beskedlig och go klasskamrat fram ett megabrontosaurosstort psykbryt...

Att klassen hade det var lite jobbigt ibland tyckte vi i planeringsgruppen var helt OK, eftersom den här bilden beskriver den exakta processen som vi gick igenom när vi planerade. Med betoning på steg 4, som återkom 3 gånger... Som Sara sa: "jag vill att de också ska känna 'I am shit'-känslan!"


Idag, onsdag, hade vi barnbesök av 4-5-åringar. SÖTA! Temat var pirater, och vissa barn började gråta när de fick träffa kapten Svartskägg... Måns, Elias och jag gick all in och slog ut lite tänder på varandra för att få rätt sjörövar-feeling.

IP-klassen levererade som vanligt ett storartat besök, och barnen hade riktigt roligt! Air flooret var kul att studsa på, "hav, skepp och land" var spännande, Bamse-gympan var jobbigt och hinderbanan var riktigt fet.Sedan passar vi i IP på att välkomna en ny spelare till laget: Filip the man! Välkommen till klassen, det kommer bli en grym fortsättning på året!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar