fredag 4 oktober 2013

V. 40


I veckan har Lillsved verkligen visat sig från sin bästa sida: det har knappt funnits ett moln på himlen och hösten börjar verkligen synas i träden! Egentligen kan man nog inte bo på en vackrare plats än vad vi gör just nu. Skärgård, skog och ängsmark blandas med varandra, och allt detta finns precis runt knuten!

Nu har vi avslutat vecka 40, och vi är många som tycker att tiden flyger fram! Det är alltid nya aktiviteter på schemat och fritiden är oftast fullproppad med möten i olika råd, träning, kortspel, chill-häng och döda-så-många-zombies-du-kan-stunder. Vi har helt enkelt sjukt kul mest hela tiden!

Veckan som varit visar nog ganska tydligt på hur varierad en Lillsveds-vecka kan vara: vi har haft barnidrott på olika nivåer, ett forum med hela skolan där vi diskuterade sociala medier, en crossfit-eftermiddag med en f.d. IP-elev (heja Andreas!), en halvdag kajak, och till sist anatomi och ännu lite mer barnidrott.


Man kan säga att veckan var grym! Crossfit-eftermiddagen bjöd på teknik i push press och push jerk samt 12 min av AMRAP (även kallat kötta-tills-du-inte-längre-känner-dina-ben-och-har-blodsmak-i-munnen). Heter man Måns påstår man sedan att "det inte var jobbigt alls!!!!!". Heja dig Måns och din übermänskliga fysik. Tänk på att tungan blir svart om man ljuger!
Andreas Sjöstrand pratade även om den resa han gjort, och man kan inte annat än bli imponerad! Efter sin tid på Lillsved har han hunnit med mycket: startat upp ett crossFit-gym i Luxemburg, vunnit EM i crossFit och kommit 9:a i VM. Nu håller han på att starta upp ett crossFit-gym i Stockholm med en kille som gått på Bosön (den där lite sämre skolan ni vet...), Vici kallas gymmet och konceptet..


När vi skulle paddla underskattade Mr H oss i tjuv-gruppen totalt! Han lät oss paddla iväg själva med varsin karta, och tänkte väl att han kunde ta det lite lugnt eftersom senast vi paddlade gick det lite knackigt. Vad han inte visste var att det finns bra mycket jädra anamma i IP 13/14! När han väl kom iväg kunde han inte vila i en sekund för att komma ikapp oss: vi var rena rama motorbåtarna! Svallvågorna från våra kajaker var minst lika höga som de från Viking Line... Fint var det i alla fall! Spegelblankt vatten, höstfärger och en massa fina hus (storlek: slott). Allt gick bra, förutom att Emma och Karin (i dubbelkajaken) nog paddlade dubbelt så långt som oss andra i och med att de paddlade slalom. Ingen ramlade i alla fall i, vi slog rekord till Kalvholmen och dagens stora fråga var om det var Markoolios sommarstuga eller ej som vi paddlade förbi???

Barnidrotten i veckan har bestått av att kasta GRIS och leka diverse mer eller mindre brutala bollspel: paint, gladiatorboll, spökboll m.m. Klassen gick in med attityden att vinna eller försvinna, och det var riktigt riktigt kul! Några headshots får man räkna med. Det är kul att vara med! Heja oss!

För övrigt vann HIL-klassen fotbollsturneringen (heja HIL!), men IP hade i alla fall bäst sammanhållning! Det viktigaste är i alla fall att vi kom före HC.  YEEEEESSSS -- SÅ VIKTIGT!! Heja oss igen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar