tisdag 13 november 2012

Nu är vi redan inne på v. 46. Tiden går lite för fort nu känner jag...
Vi har kommit tillbaka efter ett välbehövligt lov efter SportKidzveckan. SportKidzveckan var något som IP-klassen fick vara med om, och som fungerar ungefär som ett smakprov på vad som komma skall i vår, då vi kommer ta hand om sportlovsbarn.

Denna gång hade vi delat klassen på tre. Ett innebandygäng som var iväg och körde innebandy med ungarna, och de resterande två körde lite allt möjligt med sina respektive grupper av barn. Jag och sex klasskamrater spenderade vår SportKidzvecka i Grantomta som inte ligger så värst långt ifrån skolan. Under ett par pass veckorna innan hade vi fått möjlighet att planera alla aktiviteter tillsammans som vi ville att barnen skulle få testa på. Dessa var t.ex Korfball, racketsport, dans och Blackminton. Sedan delade vi upp ansvarsområden och vilka som skulle vara gruppledare för respektive grupp. Vi var då som sagt i Grantomtahallen, och hade hand om ca 35 barn, från 6 år upp till 12.

Måndagen var prövodagen, då både vi som ledare och barnen sattes på prov. Man lärde sig ganska snabbt att framförhållning och eget ansvar var nyckeln i det hela. Denna vecka var inte som en vanlig skolvecka, då lärarna står och berättar för oss vad vi ska göra. Under hela veckans gång var det vi som styrde och ställde.

På tisdagen kändes det som att vi hade mer koll på läget. Vi hade blivit lite varmare i kläderna. dessutom var det inte lika viktigt för barnen att testa oss längre, utan de kunde istället fokusera på aktiviteterna. Onsdagen flöt på ännu bättre med filmmys och nedvarvning på eftermiddagen, vilket jag tror var uppskattat hos både barnen och ledarna.

Under torsdagen var det orientering och friidrott på schemat och på fredagen var det dags för dans och racketsport. Under veckans gång fick även barnen prova på att klättra på klättervägg, medan vi som ledare passade på att få en grundkurs i att säkra (tur det...).

Vi avslutade den påfrestande med samtidigt roliga veckan med lite blackminton, glass och diplomutdelning. Jag tror att jag inte är ensam om att det var rätt så skönt när man satte sig i bilen påväg hem och kände att man var ledig en vecka framöver...Inga kommentarer:

Skicka en kommentar