torsdag 24 november 2011

Bassäng-torsdag!

Torsdag. Simskola dagen.

Alltid lika härligt att börja dagen med att få in ny kunskap i knoppen innan man ska i bassängen med massa barn för att vara en av dem som kommer skriva på deras oskrivna blad. De kommer säkert aldrig komma ihåg oss, men vi vet. Vi kommer veta att det är vi som har gjort så att dem kan simma eller tycker att det är kul att vara i vattnet.

Lektionen är igång med att tillföra syre till blodet när man tränar. Och skillnaden mellan ljus blod och mörkt blod. Nu tänker de som läser "vadfan? vad lär dem sig?". Men yeap. Det är Lillsved. ALLT ska in! Vi fick också lära oss att snorkel kanske är inte en sån rolig sak att ha på sommaren ifall man råkar drunknar pga. koldioxiden som inte kommer ut och syret som inte kommer in till musklerna.

Lite planering för att förbereda oss för simskola hann vi med. Nu snart sitter det. Armtagen är huvudfokusering för de flesta men även så hör man diskussionen om ryggsim lite här och var igenom klassrummet.

Stormöte. Enda gången då (nästan) alla är samlade. Den härliga HC-klassen bjöd på en härlig norrländsk visa, bjöd på pepparkakor och sjöng en liten adventsvisa. Åh, julen blev just officiell. Nu är den snart här! Mötet flöt på som ett tuffande tåg. Ena rådet efter det andra. Men vi fick också lära oss att "ett bus är en färskvara" - Henka Österberg, 30+. Sagt och gjort. När vi väl kom ner till skorna så har vi upptäckt att någon har knutit ihop några av de flesta skorna i ett långt presentsnöre. (HAHAHAHHAA... vänta.. HAHAHAHHAHAHAA.. nej.. igen.. HAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHA. Och tills sist: HA!)

Snart nalkas Nobelgalan med Volleyboll-turnering. BRING IT!

Simskola, simskola, simskola. Massa små barnfötter går i badhuset. Såklart så var vattengympa mycket roligare att titta på än att höra på oss ledare. Första gruppen (i vanlig ordning) var helt kaos. Man hamnar ur balans när man inte har haft barn på ett tag! Men alla fick det att funka. Det enda man hörde var skratt och en känsla av välbehag igenom atomsfären i badhuset.

Andra gruppen. Äldre barn! Nu är det dags att forma de framtida simmarna. Det enda man hör i lokalen är en salig blandning mellan "pil, glasstrut, pizza, groda, pinne". De sätter den ena utmaningen efter den andra. Sista gruppen går hem. Luften kommer ut efter 40 min och en känsla av välbehag fylls i gruppen när det äntligen är dags för smörgås i badhuset.

Egen träning. Det är dags att dyka i något mer än böcker och utmaningar. DYKA I BASSÄNGEN. YEEEESSSSSSSS! och att lära oss att ligga nere på botten som en gädda i vassen. Intressant och se en hel klass ligga på botten utav Gustavsbergsbadet. Avslutar med 6 st valfria längder.

Nu går vi från bassängen till volleyboll planen till massagebordet imorgon och så masserar vi in helgen.I suppose leadership at one time meant muscles; but today it means getting along with people. - Mohandas Ghandi
/ peace&love, Mickan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar