tisdag 22 november 2011

Inte en helt vanlig tisdag ändå.

Tisdagmorgon. Tänk att det är slutet på november. Än ingen snö eller kyla så långt ögat kan nå. IPa traskar iväg in till idrottshallen. Volleybolls träning står på schemat. Efter två veckors intensiv träning av fingerslag, baggerslag, serve och smash så borde vi kunna sätta ihop allt till riktigt mästerverk.

Först av allt så får vi se hur de stora tjejerna gör det (landslagsspelarna). Otrolig kontroll på läget, sina lagspelare och bollen. Där satt vi som småbarn framför en tecknad film. Ställde frågor och försökte förstå hur vi ska göra som de stora tjejerna.

Taktik snacket var igång. Nu var det dags för spel. Passa "passaren". Logiskt. Bara tre passningar inom laget. Också logiskt. Kom igen nu! Bollen är i luften, spelet är igång.

Felpass, bollar i golvet, bollar i taket, servar in i nät. Vadfan, vad hände med det fina mästerverket som vi skulle göra?!

Sakta framåt så börjar det närma sig ett mästerverk. Slutade med god ton att de som förlorade fick plocka ner nätet. (mitt lag.. skit också..). Pigga och glada traskade ner till fikat.

På dramat fick vi lära oss att man ser en person med ögonen. (logiskt tänker man då men det är många som väljer att inte titta någon i ögonen). Anne gjorde övningar med oss där vi fick använda ögat. Som t.ex. finn 5 fel och se varandras olika ögonfärger. Avslutade med en mysig boll-massage-avslappning.

Massage. Ännu mer avslappning. Vi slipade på våra färdigheter och fick lära oss olika sätt att ta på människor. Majoriteten av alla somnade nästan för den lugnade musiken och våra klasskamraters lätta händer på våra ryggar.

Sista lektion. Fysiologi. MAQ-träning. (Muscle Action Quality)
Allt handlar om styrka, rörlighet, kontroll. Med en pinne i handen så kan man nästan göra vad som helst. Böj ner, upp med rumpan, sträck upp emot skyn, böj ner. Känn kontrollen, känn andningen. Rotera. Stå axelbrett. Ja, ni förstår läget. Med mer kontrollerad rörlighet desto mindre skador, desto mer kan du kontrollera varenda rörelse du gör i din sport.

Tänk vad vi lär oss på en dag. Yeap, det är Lillsved!

Over and Out / Mickan


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar